Seed to seal

Ons Seed to Seal® programma is onze belofte aan jou. Dit zorgvuldige proces, dat bestaat uit vijf stappen, zorgt ervoor dat we de meest krachtige en meest zuivere etherische oliën kunnen produceren en leveren.

Vanaf het moment dat we de zaadjes kiezen tot het moment dat jij onze producten in handen krijgt, maken we de beste keuzes om de zuiverheid en veiligheid te garanderen. We gebruiken dit strikte proces zodat je elke keer weer de best mogelijke producten ontvangt.
Dit unieke proces onderscheidt ons van anderen. We houden toezicht op iedere fase van het proces om er zeker van te zijn dat je zuivere etherische oliën en producten ontvangt die nergens anders te vinden zijn. Ga naar SeedToSeal.com voor meer informatie over dit proces.

Young Living handhaaft een strenge kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat alle producten voldoen aan strenge standaarden. Onze Seed to Seal standaarden zorgen ervoor dat je met elke etherische olie en ieder Young Living product geniet van het beste uit de natuur, ons leiderschap op de markt en ruim twee decennia innovatie. Het resultaat? Een eindproduct waarvan je zeker weet dat het ontwikkeld is volgens de drie pilaren van Seed to Seal - inkoop, wetenschap en standaard.
Young Living baant de weg voor ieder ander bedrijf dat etherische oliën produceert door processen te ontwikkelen die onze planeet beschermen en resulteren in de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Etherische oliën worden op verschillende manieren verkregen. We zullen nooit bewust onze producten voorzien van (synthetische) toevoegingen en verontreinigers of gebruikmaken van onethische productieprocessen. Lauren Walker, Young Living Chief Supply Officer, bewaakt het inkoop- en testproces bij onze eigen boerderijen, zorgvuldig geselecteerde partnerboerderijen en gecertificeerde Seed to Seal leveranciers. Als blijkt dat een product niet voldoet aan onze standaarden wordt het niet ingekocht of wordt de partij geweigerd.

Een groeiende wereld
We zijn wereldleider en zijn dus voortdurend bezig onze boerderijen en relaties met partners te verbeteren. We houden ons hierbij aan onze Seed to Seal kwaliteitsbelofte. Young Living is overal ter wereld te vinden; op zes continenten en in meer dan 30 landen. Onze wereldwijde groei gaat hand in hand met onze inspanningen om zuivere en krachtige etherische oliën en producten met etherische oliën te produceren aan de hand van milieubewuste methodes.

Zaad (Seed): Krachtige, effectieve essentiële oliën zijn afkomstig van zaden en planten die worden gecontroleerd op hun vermogen om kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën te produceren. De zaden die Young Living gebruikt zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bio-actieve stoffen.

Teelt (Cultivate): Door de teelt op de acht Young Living boerderijen, heeft Young Living zich het creëren van zuivere, krachtige essentiële oliën helemaal eigen gemaakt. Het bedrijf neemt haar kennis mee over de hele wereld naar zusterboerderijen die werken met hetzelfde Seed to Seal principe, zodat zeker is dat hun groeiprocessen voldoen aan Young Living’s strenge kwaliteitsnormen.

Destilleren: Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.

Testen: Elke essentiële olie moet Young Living ’s eigen strenge testen passeren om ervoor te zorgen dat de optimale bio-actieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Young Living gebruikt hiervoor eigen interne laboratoria, aangevuld met controles door derde partijen. Zo wordt geborgd dat er aan de internationale zuiverheid- en potentienormen wordt voldaan en, beter nog, dat deze worden overtroffen.

Verzegelen (Seal): Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elk flesje met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren alvorens ze wereldwijd naar hun leden te vervoeren.