Raindrop massage

Hoe is het ontstaan?

In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 3 verschillende technieken met elkaar combineerde. De wereld van de essentiële oliën, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur.

Hij onderzocht een eeuwenoude helingsmethode van de Lakota bevolking, in samenwerking met een Lakota medicijnman. Door zijn opgedane kennis te combineren met Tibetaanse reflexologie (Vita Flex), ontstond de Raindrop Techniek.

Door deze technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft het zijn uitwerking op zowel lichamelijk- als op emotioneel vlak.

 

Lakota indianen

Tijdens een bezoek aan de Lakota indianen leerde Gary van een Lakota oudere, Wallace Black, dat ze al generaties ver naar de noordelijke regio’s Saskatchewan en Manitoba van Canada reisden om getuige te zijn van de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit deden ze voordat er grensovergangen ontstonden en ze in reservaten kwamen.

Bij aankomst reikten de stamleden met ernstige gezondheidsproblemen met hun handen omhoog naar de nachtelijke lucht terwijl ze de helende kracht van het dansende licht diep inhaleerden. De Lakota indianen geloofden dat wanneer de Aurora Borealis zichtbaar was, de lucht geladen werd met helende energie. Ze zouden deze energie mentaal “inhaleren” waardoor deze via hun ruggengraat en de neurologische paden werden doorgegeven aan getroffen gebieden van het lichaam. Velen ervoeren op deze manier enorme helende effecten.

Nadat de grens tussen de Verenigde Staten en Canada het reizen naar het noorden onmogelijk maakte, beoefenden de Lakota indianen dit energieproces mentaal. Ze koppelden dit met licht strelen met hun handen en met veren om zo de energie te verspreiden door het lichaam.

Waar is de raindrop massage goed voor?

De Raindrop massage heeft een positief effect op 4 niveaus:

1 fysiek

2 mentaal

3 emotioneel 

4 spiritueel.

Er zijn veel verschillende voordelen bij het ondergaan van een Raindrop massage.

Hieronder  een paar voordelen:

 • Balanceren en uitlijnen van de energie centra van het lichaam;
 • Niet manipulatieve en niet-belastende (voor de ontvanger) techniek;
 • Reduceert stress en verminderd angsten;
 • Ondersteunt de natuurlijke reactie van ons lichaam bij irritaties en letsels;
 • Stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam;
 • Ondersteunt een gezonde spijsvertering;
 • Verlicht spierpijn na sporten;
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem;
 • Stimuleert emotionele gezondheid en loslaten;
 • Verlichten van rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren;
 • Verbeteren van de circulatie;

De specifieke oliën:

De kalmerende sensatie van “Raindrops” stimuleert het lichaam door middel van het aanbrengen van deze 9 essentiële oliën: 
Valor is goed voor algehele rugpijn en zorgt voor balans en eigenwaarde.
Oregano werkt ontstekingsremmend, antibacterieel, goed voor de luchtwegen, zenuwstelsel, bloed en lymfesysteem.
Tijm is zeer antibacterieel, reageert direct op virussen en bacteriën, beschermd tegen griep en verkoudheid, is opwekkend en goed voor de concentratie.
Basilicum werkt krampstillend, ontspant de spieren, verscherpt de zintuigen, verlicht angst en depressie.
Cypress bevordert de bloedcirculatie en hypofyse, boost je immuunsysteem en verlicht pijnlijke spieren en gewrichten.
Wintergreen werkt pijnstillend op de botten, kalmerend en ontspannend voor de spieren.
Marjolein werkt op de zenuwen, spijsvertering, luchtwegen, kalmerend, versterkt de spieren en helpt bij menstruatiekramp.
Aroma Siez werkt ontstekingsremmend, ontspant strakke pijnlijke, vermoeide ontstoken spieren en vermindert hoofdpijn.
Pepermunt werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en bevordert dat de oliën beter worden opgenomen.

Naast het verlichten van allerlei fysieke, mentale en emotionele klachten is deze behandeling heel fijn om te ondergaan. Het heeft een lang werkend, ontspannend effect en geeft je energie. De werking werkt nog een week door, het is daarom ook van groot belang voldoende water te drinken na afloop.

Waar komt de naam Raindrop vandaan?

De pure essentiële oliën worden vanaf ongeveer 15 cm op de rug gedruppeld, het gevoel nabootsend van regendruppels! Het voelt alsof regendruppels zachtjes je ruggenwervels raken, wat ontspant en weldadig aanvoelt en ervoor zorgt dat je cellen de oliën beter opnemen. De oliën werken op die manier al in op ons energieveld (of aura) voordat de druppel de huid bereikt.

Vanaf wanneer beschikbaar?

 7 augustus staat mijn cursus op de planning en hierna zoek ik mensen om op te oefenen,

De Raindrop massage duurt ongeveer 60 - 75 minuten. en kost normaal 75 euro, om te oefenen en mijn kosten eruit te halen vraag ik voor de eerste 10 mensen 35 euro!

 

Wil jij een raindrop massage? vul hier onder dan je gegevens in.